Hoved menu
Fødevareallergi-
En af de største årsager til sygdomme i den menneskelige organisme er ernæring og ernæringsfejl. Det er en generel opfattelse at ved alle former for overfølsomhed/ allergi, findes årsagen i en latent madallergi eller i en mad-
At være intolerant overfor bestemte madvarer kan vanskeliggøre hele ens tilværelse. Dels pga. de symptomer som madintolerance fremkalder, dels pga. at skulle kostomlægge det personlige ” menu kort ”.
Det er utroligt svært:
-
-
-
Definition på madintolerance :
Man kalder madintolerance for organismens reaktion overfor et vist produkt i en hvis mængde. I modsætning til allergi er madintolerance dosis relateret = ” forgiftning ”.
Eksempel :
Alle mennesker er intolerante overfor alkohol. Alkohol virker giftig på kroppen og er dosis relateret -
Hvad er madallergi og hvordan fremtræder symptomerne :
Allergi overfor støv -
-
-
-
-
-
Ved allergi-
Allergien er ikke mængde-
Hvad er madintolerance og hvordan fremtræder symptomerne:
Madintolerance er et meget stort helbredsproblem og da en reaktion på intolerance kan komme første dag efter indtagelse og op til en måned efter -
Der skal konsumeres en hvis mængde mad fra samme fødekilde til at fremkalde intolerans. Hyppigst ses intolerance hos mennesker som kan spise store mængder mad eller spiser ensformigt.
De fleste mennesker kan komme fri af deres intolerance, blot ved at fjerne det/ de specifikke fødevarer fra kostplanen og erstatte dem med lignende produkter. Tidshorisonten ved ikke at indtage de aktuelle fødevarer kan være fra 2 – 6 måneder og op til 2-
Hvordan opstår intolerance :
Reaktionen på intolerance kommer næ
sten altid efter man har indtaget bestemte proteintyper. Der reageres mod dele af de store sammensatte proteiner og mod de små proteintyper.
Ved nedbrydelsen af føde i mavesækken og ved optagelse af næring via tarmsystemet, skal der være nogle bestemte enzymer tilstede som er specialiserede til at nedbryde bestemte proteiner. Ved indtagelse af ensformigt kost ” opbruges ” disse enzymer, eller sagt på en anden måde, kroppen kan ikke følge med i enzymproduktionen.
Endvidere er det meget vigtigt at tarmfloraen er intakt, dvs. at man bl.a. ikke har fået en pencilinkur indenfor de sidste 18 måneder. Hvis tarmfloraen er intakt dannes en barriere mod de fødevarer man har intolerance overfor, således at intet går igennem tarmbarrieren og over i blodbanen, hvis ikke vi har enzymerne til at nedbryde disse fødevarer.
Fødevarer man er intolerant overfor, og som man dagligt indtager, vil også nedbryde tarmfloraen -
en næring fra maden som man har behov for.
Tarmfloraen nedbrydes også af fluor, så slug ikke tandpastaen.
TEST af fødevareintolerance / allergi udfører vi med en metode udviklet af
Dr. Med. Poul Nogièr.
Følgende symptomer er typiske ved fødevareintolerance:
Generelle symptomer:
-
-
-
-
-
-
Symptomer i mave-
-
-
-
-
-
Hud symptomer:
-
-
-
-
Led symptomer:
-
Neuropsykiske symptomer:
-
-
li ( meget elastisk hud og tendens til alle former for kramper -
migræne, hovedpine etc. )
-
-
Symptomer i kredsløbet:
-
-
-
-
Gynækologiske symptomer:
-
-
-
Emner der oftest er årsag til madintolerance:
De værste fødevarer i rækkefølge:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Denne liste er udarbejdet efter statistikker og er på ingen måde fyldestgørende, fordi hvert individ præsenterer sin egen individuelle madintolerance.
Mange intolerante har endvidere det der kaldes krydset intolerance. F.eks. kan mælke-
Mange folkeslag tåler ikke mælkeprodukter. Det gælder bl.a. folk fra mellemøsten, asiater, afrikanere, indianere og grønlændere. Disse folkeslag og rigtig mange europæere mangler
fra naturens side de enzymer i tarmfloraen der spalter mælkesukkeret og spalter selve ko – proteinet.
I Norge har forskning i mælkeprodukter påvist følgende symptomer for de personer som ikke kan tåle at konsumere disse produkter :
Fysiske symptomer :
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Psykiske symptomer :
-
-
-
-
-
-
-
Andre uheldige symptomer :
-
-
Kilde : Forskning af Overlæge Karl-
Jeg træffes på tlf. 24 82 53 14 – eller på mail: klausheinjensen@gmail.com
Med venlig hilsen
Klaus Hein Jensen
Fysioterapi & Akupunktur Klinikken